Icewings

Un blog din “neamul” blogurilor…

Dor de duca…

img_0878 E noapte, destul de tarziu pot spune, 4:02 am (multa lumea doarme la ora asta), am uitat de mult ce care este terminologia cuvantului somn. Rascolesc youtube-ul, tigarile se sting una cate una, afara sunt -2 grade, iar eu simt o dorinta nebuna de a evada in noapte, asa cum o faceam odata….candva….undeva…la 3000 km de aici.

As putea s-o fac si acum, aici, nu? 🙂 Nu are acelasi farmec. Lipsesc multe elemente din cadru pt a putea sa aranjez acel puzzle. Kent-ul lung, doza de energizant, sanwish-urile cu pui si ardei copt, la triughi, luate din benzinarie… Getz-ul mult iubit, luna… si mai ales cd-ul cu Sacred Spirits.

De fiecare data povestea incepea la fel… o zi lunga de munca, se asternea noaptea peste Capitala, iar calatorul visator incuia biroul in urma lui, saluta de fiecare data un ciobanesc german, apoi se urca in masina, aprindea tigarea, pornea motorul si in secunda 2 din boxe se auzea melodia asta….

Zilele curgeau una cate una, noptile erau tot mai lungi, iar kilometrii adunati incepeau sa-si spuna cuvantul. Asa a trecut o luna, au trecut 2, au trecu 6…km peste km…pana am ajuns sa observ, ca se facusera 16.328 km.

Era o noapte de sfarsit de Iulie, ca de fiecare data pe un drum ce ducea spre nicaieri, am tras pe dreapta, am pornit avariile, mi-am rezemat capul de volan si am inceput sa numar km, unde erau, unde se dusesera, unde ii facusem, cam cati litri de benzina consumasem pt ei? Oare de ce in loc sa fi stat acasa, cu aceeasi muzica, intins in pat, incercand sa dorm….preferam sa cutreier tara in lung si-n lat. Oare la ce m-a ajuta?

In clipa aceea nu am fost in stare sa raspund la toate aceste intrebari. Nu de putine ori, mi se spusese “calator visator”. Am incercat sa inteleg care putea sa fie alaturarea…simbioza…intre Dan…si calatorul visator. Exista, dar am descoperit-o….cand am ajuns aici (Franta). Totul era vanare de vant, visam cu ochii deschisi, incercand sa gasesc o liniste. Evadam din coditian, din acea rutina zilnica in care toti dam cu capul, de parca ar fi pragul usii.

Unii dintre noi suntem nomazi, ca vrem sa recunoastem asta sau nu. Suntem pana in maduva oaselor. Da, stiu, bine cunoscuta replica “calatorului ii sade bine cu drumul”, sau reactiile destul de acide ale unora…”habar nu aveti pe ce lume traiti si mai ales, habar nu aveti ce vreti de la viata voastra. Lipsiti de maturitate si judecata”. Le-am auzit pe amandoua, de foarte multe ori. Fiecare e liber sa spuna ce vrea, traim intr-o lume in care libera exprimare nu este interzisa. Suntem ceea ce suntem, suntem ceea ce vrem sa fim. (asa cum considera unii)

Dor de duca…. Da, mi-e un dor nebun, de tot ce am spus mai sus, de acele mici obiceiuri, mi-e dor de kent-ul meu lung, mi-e dor de Getz, mi-e dor de km facuti pe sosele cu gropi si nebuni care circula periculos, mi-e dor de luna plina de pe “cerul patriei”, mi-e dor de Sacred Spirit, mi-e dor de acel port, pe care l-am ridicat in slavi si blestemat nopti de-a randul…. mi-e dor….de duca….

Iar de incheiere, o alta piesa de pe acel CD….

Am pornit motorul, aprins tigarea, calcat ambreiajul, viteza 1-a, bagat piciorul in acceleratie….si…..am taiat-o de aici.

Over and out…

December 2, 2008 - Posted by | A fost odata | , , , , , , , , , , , , , ,

5 Comments »

 1. Ma bucur si eu ca ai “revenit”. 🙂
  Ce sa zic….Dorul de duca ne caracterizeaza pe toti, mai mult sau mai putin. 😉
  Un singur lucru sper,insa: oriunde vei fi…sa ramai intotdeauna acelasi “nesuferit”. 🙂

  Toate cele bune! 🙂

  Comment by Crissa | December 2, 2008

 2. ma mai prinde si pe mine cate un dor sin asta,dar ma calmez repede:D

  Comment by carmen | December 2, 2008

 3. Ne e dor de o viata, de anumite chipuri,zambete si mai ales suflete! Take care!

  Comment by Corina | December 2, 2008

 4. molipsitor dorul tau de duca, sper sa ajungi cat mai repede sa-ti saluti din nou ciobanescul ala, si cand treci pe la bezinarie sa-ti cumperi sanwi-surile alea cu pui si ardei copt, papa unul si ptr vulpi

  Comment by vulpi | December 2, 2008

 5. lup
  si mie mi-e dor

  ma crezi???

  Comment by vanda | December 21, 2008


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: